Bh. strongman Nedžmin Ambešković među elitom: Neću zaboraviti ko je ostao uz mene

5 28
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Bh. strongman Nedžmin Ambešković dobio je veliko priznanje koje bi mu moglo obilježiti sportsku karijeru.

Naime, on je pozvan za učešće na World strongest man, koje se smatra elitnim takmičenjem kad je ovaj sport u pitanju, a koje će se održati u američkom Sakramentu.

Takmičenje će se održati od 24. do 29. maja.

Učešćem Ambeškovića BiH će prvi put imati svog predstavnika na ovom takmičenju. 

ČITAJ JOŠ:  Ambešković o jučerašnjoj tuči u Sarajevu: Udario sam je refleksno, moja 'bivša' supruga je zgrabila ženu i bacila na pod…

– World strongest man je najprestižnije takmičenje sportova snage na planeti koje datira od 1977. godine. U historiji ovog takmičenja Srbija je imala samo jednog takmičara, sjajnog Ervina Katonu. Slovenija je imala jednog takmičara, mog bivšeg trenera Matjaža Belaška. Hrvatska nijednog, a BiH po prvi put ima svog takmičara na WSM. Neću zaboraviti ko je odmah digao ruke od mene, a još manje ko je ostao uz mene, poručio je Ambešković putem svog Instagram profila.

ČITAJ JOŠ:  Večeras u Riju otvaranje Paraolimpijskih igara, zastavu BiH nosi Dženita Klico

Takmičenje se održava već 45 godina u nizu, a aktuelni prvak je Britanac Tom Stoltmen (Stoltman) koji će i ove godine braniti titulu.

GODISNJICA
MARKETING