Portal 072info

BH Telecom upozorava na pokušaj prevare putem SMS-a

BH Telecom ponovo upozorava svoje korisnike na lažne SMS poruke o dopuni kredita. Glasnogovornica BH Telecoma Hidajeta Čomor večeras je za Klix.ba kazala da su se pojavili novi pokušaji prevare putem SMS-a. 

Određeni broj korisnika već je dobio poruku sa broja 062 414 295 u kojoj se kaže da je primaocu račun nadopunjen određenim iznosom. 

“Nakon toga s istog broja dolazi poruka u kojoj stoji ‘Izvinite, greška je. Ako nije problem da vratite nadopunjeni iznos’. Upozoravamo korisnike da ne reaguju na ove SMS-ove, jer poruka od dopuni kredita dolazi isključivo sa braja 061 1171”, kazala je Čomor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I ranije je bilo pokušaja zloupotrebe usluge m-commerce na način da korisnik dobija poruku putem SMS-a kojom se na njegov korisnički broj vrši dopuna kredita, a potom se traži povrat uplaćenog iznosa jer je “došlo do greške”.

Ustanovljeno je da poruke sličnog sadržaja korisnici dobijaju sa drugih korisničkih brojeva, a ne sa servisnog broja za m-commerce uslugu, i to 0611171, te se korisnički račun primaoca poruke ne dopuni za iznos naveden u poruci.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U navedenim slučajevima se radi o prevari ili pokušaju prevare korisnika putem sistemske poruke m-commerce usluge.

Klix

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME