Portal 072info

„BH voz“ za godinu dana prevezao 100.000 putnika

Prije tačno godinu dana, 26.09.2016. godine, Željeznice FBiH su uvele u saobraćaj prvu Talgo garnituru savremenog „BH voza“ na relaciji Sarajevo-Doboj-Sarajevo. Od tada do danas broj putnika raste iz dana u dan.

 

Otvaranjem linja prema jugu 08.06.2017. godine,  Željeznice FBiH su „BH vozom“ ponovo povezale Sarajevo i Čapljinu, a 15. 06. 2017. godine na ovoj relaciji uveden je sezonski brzi „BH Voz“ sa ugovorenim autobuskim vezama prema Neumu i Makarskoj. Također, ponovo je uspostavljena linija Sarajevo-Banja Luka, 01.08.2017. godine i Tuzla je prvi put povezana željezničkim saobraćajem sa ova dva grada.

 

Uvođenjem u saobraćaj ovih visokokvalitetnih savremenih vozova, putnički saobraćaj Željeznica FBiH doživio je pravu ekspanziju. Putnici su prepoznali kvalitet, povoljne cijene, vrhunsku udobnost i ljubaznost osoblja Željeznica FBiH.

 

Prvi pokazatelj da su Željeznice FBiH napravile pravi potez uvođenjem ovih vozova u saobraćaj bio je kad su 01.07.2017. godine, zbog izuzetno velikog broja zainteresiranih putnika i rasprodanih karata, morale uvesti duplu garnituru „BH voza“  prema jugu.  Povodom održavanja Svjetskog prvenstva u skokovima koje se 16.09.2017. godine održavalo u Mostaru, Željeznice FBiH su pored redovne linije u saobraćaj uvele još tri posebne kompozicije „BH voza“ jer se tog dana za Mostar tražila karta više.

 

Cijeneći potrebe korisnika naših usluga, Željeznice FBiH planiraju u najskorije vrijeme povezati Sarajevo sa Bihaćem. U tom cilju već su poduzete određene aktivnosti, vezane prije svega za elektrifikaciju jednog dijela „Unske pruge“ nakon čega će se steći uslovi da se Sarajevo i Bihać povežu „BH vozom“. To bi značilo ispunjenje jednog od strateških ciljeva ŽFBiH – da željezničkim putničkim saobraćajem uvežemo sve veće bh. gradove.

 

U proteklih godinu dana, Željeznice FBiH su redovnim i posebnim „BH vozovima“ prevezle oko 100.000 putnika što predstavlja povećanje od 32 %, a za duplo smo povećali prihod od naplate karata u putničkom saobraćaju.

 

Korisnicima naših usluga zahvaljujemo na povjerenju i uložit ćemo maksimalne napore da kvalitet naših usluga podignemo na još veći nivo, a sve u skladu sa njihovim zahtjevima i potrebama. U cilju što efikasnijeg poslovanja, ŽFBiH će vrlo skoro uvesti prodaju karata putem interneta što će bitno smanjiti gužve na šalterima i omogućiti kvalitetniju uslugu.

 

Pozivamo sve zainteresovane organizacije, kompanije, škole, kulturne i sportske ustanove i druge institucije da koriste naše usluge, zato što Željeznice FBiH raspolažu najsavremenijim putničkim kapacitetima i imaju mogućnost da sve putnike prevezu na željenu destinaciju u BiH po evropskim standardima.

 

Služba za odnose s javnošću ŽFBiH

Podijelite članak

Počitajte još

Jeziva nesreća u Livnu, vozač teže povrijeđen

Redakcija

Mihael Šumaher napisao testament 2010. godine, podijelio pravo bogatstvo

Redakcija

YouTube će korisnike uskoro početi podsjećati da su “pretjerali”

072info

Zabavite se: Izaberite srce i poslušajte vrijedan savjet koji se krije iza njega

Redakcija

Automobilom uletio u benzinsku pumpu

Redakcija

Nesib ef. Hadžić: Nećemo i ne smijemo zaboraviti najbolje bh. sinove

072info

Otkaz nastavnici fizičkog: Umjesto koluta naprijed đake učila da ne postoje Crnogorci

Redakcija

Prva “korona free” država: Crna Gora otvara granice, ali ne sa svim zemljama!

072info

Marie Cau: Francuska dobila prvu transrodnu gradonačelnicu

Redakcija

Krađa uživo: Pogledajte kako lopov ženi krade novčanik

Redakcija

Više od pola miliona građana ugroženo zbog neeksplodiranih mina

072info

Veliko nevrijeme pogodilo dijelove Bosne i Hercegovine

072info

Prije 9 godina: Željezničar je na današnji dan slavio u Zenici i osvojio Kup BiH (VIDEO)

Redakcija

Uništavaju li prehrambene navike zdravlje zuba

072info

Odlična vijest za nastavak Premijer lige BiH stigla iz RS-a

Redakcija

Hoće li do 27. maja doći Hodžićevih 20 respiratora

Redakcija

Manji bh. entitet: Dozvoljava se rad bazenima, wellness i spa centrima

Redakcija

Dunović: Građani BiH zaslužuju građanske slobode na kojima počiva i sama EU

072info

Četiri pravila tajne japanske mudrosti za dug i sretan život

072info

Upozorenje meteorologa: U BiH stiže veliko nevrijeme, grad, obilne padavine

Redakcija