BHI KF: Gospodo iz SDA, 25 godina ste upravljali gradom, zaduživali ga i varali građane

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nakon današnje sjednice na kojoj smo, odlukom većine imenovali zamjenske članove Gradske izborne komisije koji će, da napomenemo, te pozicije obavljati do potvrde rezultata Općih izbora 2022. godine, vijećnici opozicije, konkretno SDA, pokušavaju svojim izjavama dezavuisati građane Zenice.

Najprije su na današnjoj sjednici, a potom i na press konferenciji nakon završetka hitne sjednice Gradskog vijeća iznijeli niz laži i optužbi za aktuelnu većinu koja je birana voljom građana Grada Zenice koji su, upravo tu istu stranku kaznili zbog nesavjesnog rada i ponižavanja građana naše Zenice.

Napomenut ćemo jednu činjenicu koju je, na današnjoj sjednici izgovorio predsjednik Komisije za izbor i imenovanja, Kenan Uzunović, današnji izbor kandidata nije vezan za konkursnu proceduru koju Komisija za izbor i imenovanja nije provela adekvatno.

Komisija je, s obzirom na kratak vremenski rok koji je odredila Centralna izborna komisija Bisne i Hercegovine, dala priliku kandidatima koji su ostvarili najveći broj bodova na bodovanju znanja o Izbornom zakonu. Kada je u pitanju rad Komisije za izbor i imenovanja, rad po raspisivanju konkursne procedure koštao je 2.800 ,00 KM, što je skoro 22 puta manje od nerada koji je prethodni saziv Gradskog vijeća predvođen SDA naplatio od Gradske uprave Grada Zenica.

Također, s obzirom na zloupotrebe koje konstantno pominjete u vašim izjavama, gospodo iz SDA, vi ste poznati po aferama za zlopotrebu položaja, počev od „Afere Asim“ gdje ste imali klasičan primjer trgovine uticajem, preko zloupotreba premijera Novalića koji je znatno više oštetio građane, kako ovog grada, tako i Bosne i Hercegovine, nego Komisija za izbor i imenovanje Grada Zenice.

Gospodo iz SDA, 25 godina upravljali ste ovim gradom, zaduživali ga, varali građane našeg grada.

Sada ste kažnjeni od strane građana, i već jednom se pomirite sa činjenicom da se, dokle god pokušavate dezavuisati građane našeg grada kao što ste radili danas, nećete imati priliku odlučivati o bilo čemu.