AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

Gost sinoćnjeg izdanja “Politbiro uživo” sa Bakirom Hadžiomerovićem bio je Edhem Bičakčić! Jedan od osnivača SDA, bivši premijer Federacije BiH govorio je o nesposobnosti vlasti koja se pokazala u svim sferama tokom pandemije koronavirusa, s posebnim osvrtom na status premijera Fadila Novalića koji zavratom ima i optužnicu Tužilaštva BiH za kriminalnu nabavku respiratora.

Bičakčić je govorio o stanju unutar SDA, Bakiru i Sebiji Izetbegović i njihovoj politici, trenutnoj političkoj situaciji, Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću…, a osvrnuo se i na Fuada Kasumovića, aktuelnog gradonačelnika Zenice.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, kolairanjima SDA sa brojnim strankama i njenim “raspadima” na druge stranke poput A-SDA u Unsko-sanskom Kantonu, Bičakčić se osvrnuo i na Kasumovića, aktuelnog gradonačelniku Zenice koji je ostvario historijski rezultat na proteklim Lokalnim izborima 2020 godine, kazavši, između ostalog, kako ga dobro poznaje.

-Njega jako dobro znam, radili smo zajedno u Vladi, vodio je Carinsku upravu. Vrlo vrijedna osoba. Dva puta hametice u Zenici potuče SDA-ovce. Hajmo Fudo, ti to bolje radiš od nas, kako da to zajedno radimo i da vidimo – kazao je Bičakčić.