Portal 072info

Bičakčić: Osim fudbala, pratim modu i slušam rap

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ermin Bičakčić na pripreme reprezentacije uvijek stiže raspoložen, spreman da ozbiljno radi i da na terenu ispuni sve ono što se od njega traži.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Za službenu stranicu Saveza govori o upravo završenoj sezoni u Bundesligi, utakmici sa Grčkom, ali i muzici koju sluša, interesovanjima, te kako izgleda njegov dan bez fudbala.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Ermine, završena je još jedna takmiča sezona, kako bi je ti ocijenio i da li si zadovoljan svojim igrama u Hofenhejmu?

„Mislim da smo odradili dobar posao a kruna je svakako plasman u kvalifikacije Lige prvaka što nam je i bio cilj. Za klub i mene lično to je veliki uspjeh, mogao sam samo imati veću minutažu, ali generalno sam zadovoljan.“

Sa kakvim emocijama stižeš na okupljanje i smatraš li da će utakmica sa Grčkom u Zenici biti slična onoj u Pireju?

„Uvijek se radujem vidjeti suigrače u repki, to je kao susret sa članovima familije. Ne bih rekao da nam je utakmica sa Grčkom najvažnija, jer će i sve nakon nje biti isto tako važne. Mislim da će nam iskustvo iz Grčke puno značiti u ovom revanšu u koji trebamo ući „hladne“ glave ali sa velikom željom da ih pobijedimo i napravimo korak bliže ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Od njihovih igrača, ne bih nikoga posebno isticao, dobri su kao kolektiv, poznat nam je njihov kvalitet ali smatram da smo bolja ekipa i da ćem to dokazati u petak u Zenici. Svjesni smo da nam niko ništa neće pokloniti ali uopšte ne sumnjam da možemo ostvariti dobar rezultat“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da se malo udaljimo od treninga i utakmica. Šta je to što te zanima osim fudbala?

„Fudbal počinje kao igra, zadovoljstvo a onda postaje profesija, ali profesija koju voliš. Međutim kad ne treniram volim da se „udaljim“ od lopte i sporta uopšte. Zanima me moda, volim Karla Lagerfelda fascinira me kako svoje vizije i kreativnost izražava kroz modu. On je za mene top dizajner i volim način na koji radi.“

Na pripreme uvijek dođeš sa nekim interesantnim modnim detaljima. Koji stil odijevanja preferiraš?

„Jednostavno, ono što mi se sviđa to oblačim. Nije to želja za isticanjem estravagancijom ne volim ni eksentičnost već imam neke svoje zamisli, kombinacije koje smišljam i nosim, bez obzira šta ko kaže“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kad bi dobio ponudu da se baviš manekenstvom da li bi prihvatio?

„Ma ne, za sada se ipak držim fudbala, mada ne znači da možda jednog dana ne napravim neki svoj modni brend.“

Koju vrstu muzike slušaš?

„Slušam sve redom, od američkih repera pa do naše muzike. To zavisi od okolnosti, i raspoloženja. Ako bih trebao izabrati svog favorita kad govorimo o našoj muzici onda je to Enes Begović. Znam da ima mnogo dobrih pjevača, ali za mene je Enes uvijek broj jedan.“

Šta čitaš?

„Ne mogu baš reći da puno čitam, nekako nemam vremena a zanimaju me i druge stvari, kao što sam već rekao, moda prije svega. Jedino što ponekad sa društvom odem u kino ili izađemo negdje na večeru, eventualno diskoteku. To nije često jer igramo puno utakmica, svakodnevno se trenira tako da moraš uvijek biti spreman“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fokus.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME