Biden: Obavezna vakcinacija uposlenika pokazala se djelotvornom

joe biden pixsell
UNITED STATES - OCTOBER 1: President Joe Biden and Speaker of the House Nancy Pelosi, D-Calif., address the media after a meeting of the House Democratic Caucus on the infrastructure bill in the U.S. Capitol on Friday, October 1, 2021. (Photo By Tom Williams/CQ Roll Call) Photo via Newscom
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da se obavezna vakcinacija uposlenika pokazala djelotvornom te da se broj dnevnih slučajeva zaraženih u zemlji smanjio za 47 posto u posljednjih šest sedmica, javlja Anadolu Agency (AA).

Biden je u obraćanju novinarima o najnovijoj situaciji u borbi protiv COVID-19 podsjetio da su početkom septembra objavili planove o obaveznoj vakcinaciji za zaposlene.

“U posljednjih šest sedmica broj dnevnih slučajeva COVID-19 smanjio se za 47 posto, a broj hospitaliziranih smanjio se za 38 posto”, kazao je.

Biden je istakao da se broj slučajeva zaraženih smanjio u 39 američkih država.

“Još uvijek imamo 66 miliona ljudi koji nisu vakcinisani, i to je neprihvatljivo. Broj nevakcinisanih je u julu iznosio 100 miliona. Smanjili smo ovaj broj na 66 miliona, ali još nismo završili posao. Nalazimo se u kritičnom periodu”, rekao je američki predsjednik.

Napomenuo je da mu je prvi prioritet u borbi protiv COVID-19 bio vakcinacija svih građana.

“Provođenje obavezne vakcinacije funkcioniše. Ministarstvo rada uskoro će objaviti odluku da kompanije s više od 100 zaposlenika provode obaveznu vakcinaciju”, kazao je Biden.

GODISNJICA
MARKETING