joe biden pixsell
UNITED STATES - OCTOBER 1: President Joe Biden and Speaker of the House Nancy Pelosi, D-Calif., address the media after a meeting of the House Democratic Caucus on the infrastructure bill in the U.S. Capitol on Friday, October 1, 2021. (Photo By Tom Williams/CQ Roll Call) Photo via Newscom
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 15, 2021 @ 10:20
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
FIXGEHALT

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da se obavezna vakcinacija uposlenika pokazala djelotvornom te da se broj dnevnih slučajeva zaraženih u zemlji smanjio za 47 posto u posljednjih šest sedmica, javlja Anadolu Agency (AA).

NER FIT

Biden je u obraćanju novinarima o najnovijoj situaciji u borbi protiv COVID-19 podsjetio da su početkom septembra objavili planove o obaveznoj vakcinaciji za zaposlene.

“U posljednjih šest sedmica broj dnevnih slučajeva COVID-19 smanjio se za 47 posto, a broj hospitaliziranih smanjio se za 38 posto”, kazao je.

Biden je istakao da se broj slučajeva zaraženih smanjio u 39 američkih država.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Još uvijek imamo 66 miliona ljudi koji nisu vakcinisani, i to je neprihvatljivo. Broj nevakcinisanih je u julu iznosio 100 miliona. Smanjili smo ovaj broj na 66 miliona, ali još nismo završili posao. Nalazimo se u kritičnom periodu”, rekao je američki predsjednik.

Napomenuo je da mu je prvi prioritet u borbi protiv COVID-19 bio vakcinacija svih građana.

“Provođenje obavezne vakcinacije funkcioniše. Ministarstvo rada uskoro će objaviti odluku da kompanije s više od 100 zaposlenika provode obaveznu vakcinaciju”, kazao je Biden.

LIDER