Biden rekao da mu je sin poginuo tokom rata u Iraku, a nije

biden
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik SAD-a Joe Biden tokom jučerašnjeg obraćanja u Coloradu, prisjetio se svog sina za kojeg je rekao da je poginuo u Iraku. No, njegov sin je preminuo usljed tumora mozga.

Biden je, govoreći u Coloradu, istakao ulogu koju je Camp Hale imao u obuci čuvene 10. brdske divizije uoči Drugog svetskog rata.

“Američki vojnici 10. brdske divizije su se noću popeli na tu liticu, iznenadili Nijemce, zauzeli ključne položaje i probili odbrambenu liniju Njemačke na ključnoj tački rata”, naveo je predsjednik prije nego što se dotakao teme smrti svog sina:

ČITAJ JOŠ:  Apel vjerskim zajednicama: Obuzdajte cijene pogrebnih usluga za umrle od korone

“Zamislite samo – mislim to iskreno – govorim ovo kao otac čovjeka koji je osvojio Bronzanu zvijezdu, veoma važnu medalju za službu, i izgubio život u Iraku. Zamislite hrabrost, odvažnost i istinsku žrtvu”, kazao je Biden.

Važno je spomenuti da je, prije smrti, Bidenov najstariji sin služio kao rezervista u Nacionalnoj gardi vojske Delawarea i dobio je bronzanu zvijezdu za službu u Iraku.

Beau je umro 2015. nakon borbe s tumorom mozga za koji se vjeruje da je uzrokovan izlaganjem toksičnim opekotinama dok je služio u inostranstvu.

ČITAJ JOŠ:  Automobili koji se uvoze moraju ispunjavati Euro 4 normu

Ovo, međutim, nije prvi gaf američkog predsjednika. Podsjetit ćemo se, on je krajem prošlog mjeseca, obraćajući se na konferenciji u Bijeloj kući dozivao članicu Kongresa koja više nije među živima.

Želeći se zahvaliti organizatorima konferencije, Biden je počeo tražiti: “Jackie, jesi li tu? Gdje je Jackie?”, očigledno zaboravivši da je ona preminula.

Klix

GODISNJICA
MARKETING