EEECA55A 06F2 4A6C BC64 7F085E38D7EF
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

“Trgovinska razmjena između Srbije i Njemačke je put puta veća nego BiH i Njemačke”, kazao je večeras u Pressingu Zlatko Lagumdžija.

Posjeta Erdogana?

FIXGEHALT

“Iz ovoga što vidim, iz medija, javnosti, evidentno je da je ključni razlog dolaska bio svadba. Tu je Bakir Izetbegović izvukao maksimalan broj poena. Jedan od prvih ljudi svijeta, muslimanskog svijeta je uspio da mu bude kum, uči Kur’an u Begovoj džamiji, ide na svadbu. Dobro mu je došlo i da pokaže u stranci ko je”, kazao je Lagumdžija.

BiH bi bila veći pobjednik da je Erdogan bio na svadbi da bude Vučićevom sinu kum, a da BiH ima veću trgovinsku razmjenu i veće investicije iz Turske nego u Srbiji“.

Također, Lagumdžija je odgovarajući na pitanja pojasnio razliku u “vladavini dva Izetbegovića”.

LIDER

“Predsjednik Izetbegović je bio čovjek koji je u najtežem vremenu okupljao najbolje ljude koje je BiH imala kao prijatelje. Da ne spominjem sada tu čitavu plejadu maestralnih ljudi. On je čovjek koji je okupljao BiH i mirio islamski svijet. On je bio isto primljen i kod sunita i šiita, i u Kataru i u Emiratima. Sada imamo potpuno drugu stvar. Pod vodstvom drugog Izetbegovića smo podijelili islamski svijet na prijatelje i “ne baš velike prijatelje””.