Screenshot 1 34
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Prijedorčanin N.V. (56) optužen je za višemjesečno proganjanje sugrađanke J.J. (58), sa kojom je ranije bio u ljubavnoj vezi, a koju je pratio, slao joj poruke, vrijeđao je, tražio svoj novac te prijetio da će ubiti nju i njenog sina.

Prema optužnici koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru, bivšoj emotivnoj partnerki je, između ostalog, upućivao i prijetnje da će je “ovjeriti u čelo pa onda sebe”.

Optužnica ga tereti da je ženu uhodio od januara do avgusta 2019. godine u Prijedoru.

Prema navodima optužnice, Prijedorčanin je duže vrijeme po gradu pratio ženu sa kojom je u prethodnom periodu bio u intimnoj vezi, te je u stubištu njene zgrade sačekivao i nju i njenog sina.

Takođe ju je pozivao i slao joj poruke, prilikom čega je tražio svoje pare i prijetio da će ih oboje ubiti.

“Tako je 4. maja 2019. oštećenu pratio i vikao za njom, upućujući joj prijetnje da će je ‘ovjeriti u čelo pa onda sebe’, a zatim ju je 26. avgusta iste godine oko 20.30 pratio po gradu. Kada je ona stigla do svog stana, uhvatio ju je za ruku, galamio i tražio pare, govoreći joj da je k…a”, navodi se u optužnici.

Kako dodaju, u pomenutom periodu joj je konstantno slao poruke nastojeći da s oštećenom uspostavi neželjeni kontakt.

“Sve to je kod iste izazvalo promjene životnih navika, tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost i sigurnost njenog sina”, navodi se u optužnici.

Zbog upornog praćenja i uhođenja osobe s kojom je bio u intimnoj vezi, čime su kod oštećene izazvani tjeskoba i strah za vlastitu sigurnost, optužen je da je učinio krivično djelo proganjanje iz člana 144. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske.