Portal 072info

BiH će dobiti selektora fudbalske reprezentacije 11. decembra

Selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH izabrat će na narednoj sjednici koja će biti održana 11. decembra, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Jasmin Baković, generalni sekretar FS BiH.

“Nakon što su članovi ‘ad hoc’ komisije učinili sve što je u njihovoj moći da Vahida Halilhodžića dovedu za selektora BiH, što nažalost nije urodilo plodom, do petka će biti obavljeni razgovori s ostalim kandidatima. Komisija predvođena predsjednikom Elvedinom Begićem skratit će listu kandidata, od kojih će jedan postati novi selektor”, pojasnio je Baković, dodavši kako su s nekima već obavljeni razgovori poput Blaža Sliškovića, Dragana Okuke i Mehmeda Baždarevića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Među kandidatima za selektora su i Faruk Hadžibegić, Amar Osim, Milovan Rajevac, Igor Štimac, ali i Felix Magath, doduše kao manje izvjesna opcija.

“Favorit FS BiH, ali i navijača naše reprezentacije bio je Halilhodžić. Nakon što je postalo poznato da on neće biti selektor favorita u pregovorima s ostalim kandidatima nema i neće ih biti. Svi će biti saslušani, iznijet će planove kako tim vratiti na pobjednički kolosijek, a onda će uslijediti odluke i bit će izabran najbolji mogući u ovom trenutku, shodno i finansijama FS BiH”, kazao je Baković.

Kako su istaknuli iz komisije, koju uz predsjednika Begića, sačinjavaju i potpredsjednici FS BiH Ivan Beus i Darko Ljubojević, Denijal Pirić,tehnički direktor, kao i Sead Kajtaz, član Odbora za posredovanje i savjetovanje, osim članova stručnog štaba A reprezentacije na narednoj sjednici IO bit će izabrani i stručni štabovi ostalih nacionalnih fudbalskih timova BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Uz stručni štab A tima birat će se stručni štabovi još devet reprezentacija. Sigurno je da će nadležni organi voditi računa o referencama kandidata, kao i ispunjavanju neophodnih kriterija i standarda FS BiH. Komisija će poduzeti sve potrebne korake kako bi blagovremeno pripremila prijedlog kandidata za selektora, koji će biti dostavljen na razmatranje i odlučivanje Izvršnom odboru FS BiH. U narednim danima javnost će biti informirana o daljim aktivnostima FS BiH koji se odnose na izbor selektora”, rekao je Pirić za Anadolu Agency.

radiosarajevo.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME