Portal 072info

BiH – Estonija u Ćirino vrijeme: Obećao 5:0, završilo 7:0

Bio je 10. septembar 2008. godine. Na stadionu Bilino polje u Zenici, BiH je čekala Estoniju u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj republici 2010. godine.

Na kormilu bh. tima Ćiro Blažević, trener svih trenera. “Laž je osobina budala. A njih je 22 svjedoka, gdje sam danas za ručkom rekao: ‘Je*at ćemo im majku dat ćemo im pet komada’. Evo ih pitajte”, kazao je Ćiro Blažević nakon tog meča.

“Ova dvojica, što su zabili šesti i sedmi – odgovarat će vjerujte mi. Evo malo sam raspoložen, ali stvarno sam tako rekao. Nisam vjerovao, ali sam tražio način da ih ohrabrim, jer su bili zgrčeni i preplašeni. Upozoravao sam ih na značaj utakmice. Na kraju su odgovorili na način da svi budemo zadovoljni”, kazao je legendarni Ćiro.

Izvor: N1

BiH je slavila 7:0. Bilo je 2:0 na poluvremenu, a BiH je postigla ukupno devet golova na tom susretu. Dva su poništena zbog ofsajda.

Misimović je postigao tri vezana, u 25., pa 29. iz penala, onda je het trik zaključio u 56. Dvije minute kasnije pogodio je Zlatan Muslimović, a Džeko je pogađao u 61. i 72. mionuti meča. Posao je zaključio Ibričić u 88. minuti.

Za BiH su tada nastupili: Hasagić, Berberović, Spahić, Nadarević, Rahimić, Damjanović, Salihović, Misimović (od 65. Pjanić), Muratović (od 72. Ibričić), Džeko i Muslimović (Ibišević od 70.).

Ćiro je i u uzvratu vodio BiH do pobjede od 2:0 (Džeko i Ibišević), čime je osiguran baraž za SP. 

Izvor: YouTube

Danas, od tog tima, protiv Estonije igrat će Spahić, Pjanić, Džeko i Ibišević. Novinari su jučer pitali da li BiH može do sličnog podviga, na što je Džeko odgovorio:”Što se tiče te utakmice kada smo pobijedili 7:0, to je otišlo u historiju. Teško je ponoviti takav rezultat. U fudbalu je sve moguće, a danas svi igraju lopte. Mislim da ne treba da razmišljamo na taj način. Za nas je najbitnije da kvalifikacije otvorimo na najbolji mogući način, a to je sa tri boda”.

Prvi kvalifikacioni meč za SP u Rusiji 2018. godine igra se s početkom u 20:45 na Bilinom polju. Ovaj susret 2008. godine pratilo je 13.000 navijača, večeras se očekuje slično.

Jedino što ne znamo – rezultat.

N1

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box