Portal 072info

BiH i Crna Gora potpisale sporazum o granici u Beču

Bosna i Hercegovina i Crna Gora potpisale su danas u Beču međudržavni sporazum o granicama, a potpisnici su bili Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH i Raško Konjević, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, prenosi bh. novinska agencija Patria. Potpisivanju su prisustvovali i crnogorski predsjednik Filip Vujanović, kao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović. 

Crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da sporazumi potvrđuju predanost afirmaciji i kontinuiranom jačanju dobrosusjedskih odnosa, uz puno uvažavanje suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti svake od država.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Inače, samit u Beču počinje sutra, a iako je trebao biit fokus na zemljama Zapadnog Balkana, bit će riječi i o krizi sa sirijskim izbjeglicama.

U večernjim satim planirana je prijateljska nogometna utakmica između „FC Future EU“ i „FC EU“. U dresu „Future EU“ igrat će albanski premijer Rama, kosovski šef diplomatije Hashim Thaci i ministri vanjskih poslova Crne Gore, Makedonije i BiH, Igor Lukšić, Nikola Poposki, Igor Crnadak, kao i predstavnik Vlade Srbije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sudija će biti europski komesar Johannes Hahn, a za ekipu EU će, između ostalih igrati austrijski šef diplomatije i slovenski premijer Miro Cerar.

nap.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME