Portal 072info

BiH ima rok do 31. maja da usvoji legistlativu za borbu protiv pranja novca i terorizma

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

novac

Zadnjeg dana 44. plenarnog zasjedanja održanog u Strazburu ove sedmice, Komitet eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti (MONEYVAL) odlučio je danas da, ako bh. vlasti ne usvoje novu legislativu za borbu protiv pranja novca i terorizma u skladu s međunarodnim standardima do 31. maja ove godine, Komitet će automatski objaviti javnu izjavu u pogledu BiH 1. juna ove godine. Izdavanje javne izjave je treći korak MONEYVAL-a prema procedurama jačanja usklađenosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

MONEYVAL je otvorio ove procedure u pogledu BiH zbog važnih nedostataka u zakonodavstvu BiH u vezi sa sprječavanjem i borbom protiv pranja novca i finansiranjem terorističkih aktivnosti.

U skladu sa Poslovnikom o radu, primijenjen je niz koraka od decembra 2010. godine, što je u februaru ove godine kulminiralo misijom na visokom nivou, kako bi se potvrdila zabrinutost MONEYVAL-a vezana za nepridržavanje BiH referentnim dokumentima, saopćeno je iz Ureda Vijeća Evrope u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME