Portal 072info

BiH izvezla blizu 59, a uvezla čak 124 miliona KM mliječnih proizvoda

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) Bosna i Hercegovina je u prvih  11 mjeseci 2014. godine izvezla mlijaka i proizvoda od mlijeka u vrijednosti od blizu 59 miliona KM, dok su u istom periodu u BiH uvezeni mlijeko i mliječni proizvode u vrijednosti koja prelazi 124 miliona KM, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Uvoz mlijeka i mliječnih proizvoda u BiH u novembru je smanjen za nešo više od miliona KM u odnosu na januar ove godine, dok je izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda iz naše zemlje porastao za blizu dva miliona, ali to još uvije nije dovoljno da bi domaći mljekari mogli biti zadovoljni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uprava za indirektno oporezivanje objavila je na svojoj web stranici podatke o uvozu i izvozu mlijeka i mliječnih proizvoda. Statistički podaci biće redovno ažurirani na mjesečnom nivou. Objavljivanjem ovih podataka UIO je ispunila zaključke Savjeta ministara BiH nakon sjednice posvećene stanju u oblasti mljekarstva u Bosni i Hercegovini. 

Svaki mjesec Uprava za indirektno oporezivanje će na svojoj zvaničnoj web stranici, u dijelu koji govori o statistici, objavljivati ažurirane podatke o uvozu mlijeka i mliječnih proizvoda u Bosnu i Hercegovinu, te izvuzu ovih proizvoda iz naše zemlje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz Uprave za indirektno oporezivanje saopćeno je i to da Uprava nastavlja provoditi pojačanu kontrolu uvoza mlijeka i mliječnih proizvoda u BiH, prenosi NAP.

Podaci o uvozu i izvozu mlijeka i mliječnih proizvoda možete pratiti na linku OVDJE.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME