Portal 072info

BIH JOŠ UVIJEK BEZ SELEKTORA: Vaha neće, a ko hoće?

Poraz protiv reprezentacije Izraela bio je koban za Safeta Sušića. Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine već 15 dana je bez selektora, a u igri za Sušićevog nasljednika mnogo je poznatih imena. Imenovanje novog selektora trebalo bi uslijediti što prije kako bi se na vrijeme počele pripreme za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se 2016. godine igra u Francuskoj.

Nije nikakva tajna da je Vahid Halilhodžić bio prva želja navijača i čelnih ljudi Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Halilhodžić je već ranije izjavio kako je spreman razgovarati, što se i desilo, ali da nije spreman preuzeti reprezentaciju BiH jer ima drugih planova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Amar Osim kao najuspješniji trener Premijer lige BiH također je u igri za Sušićevog nasljednika. Bivši strateg Željezničara pokazao se kao trofejan trener i dobar taktičar. Prednost njegovog imenovanja je i finansijske prirode jer on ne bi bio zahtjevan kao drugi kandidati.

Dušan Bajević već je odbacio sve navode u vezi preuzimanja selektorske pozicije, a razlog su obaveze u grčkom AEK-u. Dogovor sa predsjednikom kluba, sa kojim je i veliki prijatelj, želi ispoštovati do kraja kako bi se ovaj velikan iz Grčke vratio na staze stare slave.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

S druge strane, Mehmed Baždarević je spreman predvoditi Zmajeve u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Legendarni nogometaš Željezničara raduje se mogućoj prilici koju svakako ne bi odbio. Baždarević je jasno naglasio kako kvalifikacije nisu završene, te da reprezentacija BiH još uvijek ima šanse da bude među putnicima za Francusku.

Faruk Hadžibegić proslavljeni bh. nogometaš također je u užem krugu kandidata za Sušićevog nasljednika. Iako se najmanje piše o njegovom angažmanu to ništa ne mora značiti i ne bi bilo nikakvo iznenađenje da upravo Hadžibegić predvodi Zmajeve u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sergej Barbarez bivši kapiten našeg najboljeg tima i pored želje jednog dijela navijača, izgleda kako trenutno nije spreman zamijeniti Safeta Sušića.

Igor Štimac, nekadašnji selektor reprezentacije Hrvatske također je dostavio svoju kandidaturu Nogometnom savezu BiH, te se želi ponovo okušati u selektorskom poslu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Srbijanski stručnjak Milovan Rajevac koji je sa reprezentacijom Gane na Svjetskom prvenstvu 2010. godine osvojio peto mjesto priznao je kako su ga kontaktirali čelnici Nogometnog saveza Republike Srpske kako bi saznali da li je spreman prihvatiti ulogu selektora reprezentacije BiH. Rajevac je rekao da, a da li će upravo on biti konačan izbor ostaje nam da vidimo.

Pored ovih imena među kandidatima su se našli i Blaž Slišković, te Robert Prosinečki. U međuvremenu Prosinečki je sjeo na selektorsku poziciju reprezentacije Azerbejdžana, a Slišković se povezuje sa reprezentacijom Južne Koreje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osim domaćih imena i imena iz regiona, na radaru su se našla i poznata imena poput Felixa Magatha, Giovannija Trappatonija i Lothara Matteusa.

Imena je svakako mnogo, a to je veliko priznanje nogometnoj reprezentaciji BiH koja je u regionu, ali šire stekla značajnu reputaciju. Konačna odluka je na Nogometnom savezu BiH, a više konkretnih poteza očekuje se u narednim danima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sutra.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME