Portal 072info

BiH: Ljekar pacijentu odstranio zdrav organ, čime je počinio krivično djelo nesavjesno liječenje

Službenici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor podnijet će Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci izvještaj protiv M. L. iz Banje Luke, doktora u prijedorskoj bolnici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nesavjesno liječenje.

Naime, policiji u prijedoru 27.oktobra se obratila oštećena osoba iz ovog grada, koja je tvrdila da joj je prilikom operacionog zahvata izvršenog u julu mjesecu u javnoj zdravstvenoj ustanovi u Prijedoru, uslijed nepridržavanja pravila zdravstvene struke, doktor navedene ustanove odstranio zdrav organ.

– Preduzimajući operativne mjere i radnje i postupajući po prijavi, te uvidom u priloženu medicinsku dokumentaciju oštećene osobe, policijski službenici su utvrdili da je osoba prije operacionog zahvata imala sporni organ, dok na kontrolnim nalazima izvršenim poslije operativnog zahvata, nije uočeno postojanje spornog organa, pojasnila je Marija Markanović, portparol prijedorskog CJB-a.

Dodala je da je daljim radom, a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i uz naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, u Kliničko bolničkom centru Banja Luka izvršen detaljan tjelesni pregled oštećene osobe, gdje je utvrđeno nepostojanje organa.

Nezvanično saznajemo da je doktor koji je operisao pacijenta dr. Marinko Lovre, specijalista opšte hirurgije u prijedorskoj bolnici.

Avaz

Podijelite članak