Portal 072info

BiH: Ljekari su me vratili s polumrtvim djetetom, a primili kćerku muzičara

Fokus prenosi pismo jedne razočarane Sarajke, koja tvrdi da se prošlog ponedjeljka njena trogodišnja kćerkica iznenada razboljela.

Pošto se sve dešavalo u kasnim večernjim satima, dijete su odnijeli u Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo gdje je drama i počela.

– Tada su nam u hitnoj kazali da oni nemaju pedijatra i medicinska sestra nam daje uputnicu u bolnicu Jezero. Ubrzo smo stigli na Jezero sa djetetom na rukama koje je dehidriralo i u polusvjesnom stanju. Čekali smo pola sata da dođemo na red. Potom nas prima doktorica, koja uopće nije obratila pažnju u kakvom je stanju dijete već je odmah pitala za godište djevojčice. Kažemo da je 2011. godište na što je doktorica samo rekla da moramo ići na Infektivnu kliniku, jer tu ne primaju bebe do tri godine – ogorčena je majka ove djevojčice.

Šokirani takvim ponašanjem u zdravstvenim ustanovama, nastavlja ona, roditelji odlaze na Infektivnu kliniku gdje konačno dobivaju potrebnu pomoć.

– Nevjerovatno je da hitna pomoć nema pedijatra. Zašto su onda uljudno primili 13-godišnju kćerku poznatog muzičara, jer je osjećala mučninu i slabost od konzumiranja nargile – istakla je na kraju pisma razočarana građanka Sarajeva, prenosi Fokus.

Podijelite članak
  • 2
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box