Portal 072info

BiH: Ljubo S. i njegov sin djevojčicu (15) platili 2.000 KM

dijete 4
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ljubo Seferović i njegov sin Jasmin danas će biti saslušani u Republičkom javnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovina djecom, saznaje Srpskainfo.

Osumnjičeni Seferović, koji je javnosti mnogo poznatiji kao optuženi u slučaju koji se vodio za smrt Sarajlije Dženana Memića i u kojem je oslobođen krivice, u novom slučaju trgovine djecom u Srpskoj tereti se da je kupio odnosno na ime dobijanja pristanka za zaključenje prisilnog braka isplatio novčani iznos od 2.000 maraka majci za njenu maloljetnu djevojčicu (15).

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Osim Seferovića, za teško krivično djelo prijavljena je i Almasa Suljemanović, majka maloljetne djevojčice, kojoj je novac za prodaju kćerke isplaćen preko Western Uniona.

Portal Srpskainfo je još u martu ove godine ekskluzivno pisao o ovom slučaju, nakon što je tokom redovne policijske akcije protiv prosjačenja na ulicama Banjaluke pronađena maloljetnica s bebom.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Četiri mjeseca kasnije, MUP Republike Srpske podnio je izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu zbog krivičnog djela trgovina djecom protiv Ljube Seferovića iz Sarajeva, njegovog sina Jasmina, te Almase Suljemanović iz Mostara, majke maloljetne djevojčice, koja je prodana za 2.000 maraka.

Prema navodima iz izvještaja, osumnjičeni su u periodu od od decembra 2018. do februara ove godine, kada je slučaj otkriven, na području Banjaluke izvršili krivično djelo “trgovina djecom”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

– Ljubo Seferović je kupio, odnosno na ime dobijanja pristanka za zaključenje prisilnog braka isplatio novčani iznos od 2.000 maraka majci za njenu kćerku. Majka djevojčice Almasa Sulejmanović sumnjiči se da je dala pristanak za zaključenje prisilnog braka i da je prodala svoju kćerku za novčani iznos od 2.000 KM – naveo je izvor iz istrage.

Podijelite članak
  • 5
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Tuzla: Migrant brutalno udario stariju ženu dok je prodavala povrće na Sjenjaku

072info.com

Ukrao “mercedes”, pa izazvao dva sudara i pobjegao

072info.com

Svjedočenje Sarajke koja se bavila najstarijim zanatom: Sat seksa je koštao 150 KM, cjenkale smo se kao na pijaci…

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6