Portal 072info

BiH municiju i oružje izvozi u 28 zemalja, Malezija najbolji kupac

Foto: Agencija Anadolija
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bosna i Hercegovina uvećala je izvoz oružja, municije kao i dijelova i pribora za njih za više od šest miliona KM u odnosu na prethodnu godinu.

Bh. namjenska industrija je u porastu posljednje  četiri godine i ona predstavlja važnu privrednu granu u zemlji, koja može biti šansa za stotine novih radnih mjesta, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

BiH je u prvih deset mjeseci 2014. godini izvezla više od 70 miliona KM oružja, municije kao i dijelova i pribora za njih, što je porast u odnosu na isti period prošle godine za više od šest miliona KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Napredak je postignut i kada je u pitanju smanjenje uvoza oružja, municije i dijelova za oružje u BiH. Uvoz u BiH sa više od osam miliona KM u prvih deset mjeseci prošle godine smanjen je na 6,8 miliona KM u 2014.

BiH je u ovoj godini oružje i municiju izvozila u 28 zemalja, a najviše je izvezeno u Maleziju (14.125.189 KM), Saudijsku Arabiju (11.497.847 KM), Švicarsku (11.212.394 KM), SAD (7.620.086 KM).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kompletan spisak zemalja u koje je BiH izvozila oružje, municiju kao i dijelova i pribor za njih u prvih deset mjeseci ove i prošle godine, pogledajte  OVDJE.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME