BiH najbolje plasirana selekcija bivše Jugoslavije

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

ReprezentacijaBiH

Nova FIFA-inoj rang ljestvica je potvrdila ono o čemu se pričalo danima. Naša nogometa reprezntacija je trenutno najbolje rangirana selekcija sa prostora bivše Jugoslavije.

Nakon ove ljestvice poznato je i koje selekcije će biti nositelji na SP-u u Brazilu, kao i koje reprezentacije će biti nositelji u baražu za evropske kvalifikacije.

Španija, Njemačka, Argentina, Kolumbija, Belgija, Urugvaj (ako u baražu dobiju selekciju Jordana), Švicarska, zajedno sa domaćinom Brazilom, će biti nositelji skupina, te je jedna od ovih selekcije naš protivnik u grupi. Najveći napredan na ovoj ljestvici je napravila Švicarska, koja je napredovala za sedam pozicija. Na osmom mjestu je ostala Holandija, sa samo dva boda manje od Švicarske.

Od timova koji idu u baraž najbolje su plasirani Portugal na 14., Grčka na 15., Hrvatska na 18. i Ukrajina na 20. mjestu, pa će ove selekcije biti nositelji u baražu. Nenositelji će tako biti Francuska na 21., Švedska na 25., Rumunija na 25. i Island na 46. mjestu rang ljestvice.

Prema ovoj ljestvici naši Zmajevi su po prvi put najbolje plasirana reprezntacija bivše Jugoslavije. Naše 16. mjesto je bilo dovoljno za to, jer je Hrvatska ubilježila pad od osam mjesta, te su sada na 18. poziciji. Srbija drži poziciju 28, Slovenija 30, a Crna gora poziciju 54.

Na ovom linku pogledajte FIFA-inu rang ljestvicu za mjesec oktobar.

federalna.ba