BIH: Našli bombe pa ih odnijeli kući

slika

Grupa mladića, od kojih tri maloljetnika, pronašla je u rovovima iz proteklog rata bombe i drugo oružje, koje su odnijeli kućama, a bombe su nosili i u školu.

Zbog krivičnog dijela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, uhapšen je Miroslav Z. (18) iz Modriče a protiv trojice maloljetnika biće preduzete mjere u skladu sa zakonom, piše “Glas Srpske”.

Kako je navela modrička policija, maloljetnici od 17, 16 i 15 godina, zajedno sa osumnjičenim Miroslavom Z., u zaostalim rovovima na nekadašnjoj liniji borbenih dejstava u mjestu Kužnjača kod Modriče, pronašli su minsko-eksplozivna sredstva.

Oni su oružje i municiju sakrili na druga mjesta, između ostalog, i u svojim kućama, a jednu bombu donosili su u školu i pokazivali vršnjacima.

Policija je pretresla kuću u kojoj živi Miroslav Z. i pronašla šest ručnih bombi, jednu prepravljenu poluautomatsku pušku, pancirni prsluk i puščane metke.

U pretresu kuće jednog od maloljetnika pronađeno je pet ručnih bombi, a u bunaru koji se ne koristi bio je raketni bacač “zolja”, piše list i dodaje da je policija pronadjeno oružje oduzela.

 Tanjug

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE