BiH od danas otvara granice za građane EU uz negativan test

granica slo rh HRT
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Bosna i Hercegovina danas, nakon četiri mjeseca, otvora svoje granice za građane Evropske unije i šengen zone.

Svi oni koji žele ući u našu zemlju moraju imati negativan test na COVID-19. 

Test ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Bosnu i Hercegovinu”, kazao je u utorak predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija nakon sjednice. 

Državljani ovih zemalja obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i epidemioloških i zdravstvenih naredbe nadležnih organa BiH. 

ČITAJ JOŠ:  Hirurg Marinko Lovre izvadio pogrešan organ, pa dobio otkaz na UKC RS

Najnovijom dopunom odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH propisuje se da se od četvrtka, 16. jula, omogućava ulazak i boravak u BiH državljanima zemalja članica Evropske unije i zemalja članica Šengenskog sporazuma, kao i strancima koji posjeduju višekratnu šengensku vizu ili vizu zemalja Evropske unije ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama Evropske unije i šengenskog područja, saopćila je i Granična policija BiH.

“Ulazak se omogućava pod uslovom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska u BiH”, saopćeno je iz Granične policije BiH.

ČITAJ JOŠ:  Neum se priprema kao da će naredna sezona biti odlična

Bosna i Hercegovina je od 1. juna otvorila granice za građane Srbije, Crne Gore i Hrvatske bez dodatnih ograničenja i uz pridržavanje epidemioloških mjera koje izdaju epidemiološki zavodi.

GODISNJICA
MARKETING