BiH: Pijani muškarac upao u Policijsku upravu, povrijedio policajca i poderao mu uniformu

Nesvakidašnji slučaj desio se jučer u Banjoj Luci kada je muškarac, u vidno alkoholiziranom stanju, upao u prostorije PU Banja Luka i napao policijske službenike.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, uhapsili su sinoć osobu inicijala A.T. iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Spriječavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

“Navedena osoba je oko 22:45 sati, u vidno alkoholiziranom stanju, nepozvano pristupila u službene prostorije Policijske uprave Banja Luka i policijskim službenicma upućivalo prijetnje i pogrdne riječi, te se oglušilo o zakonito izdato naređenje da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira”, navedeno je u saopćenju PU Banja Luka.

Prilikom hapšenja, dodaje se u saopćenju, A.T. je pružao aktivni otpor i policijskom službeniku nanio tjelesne povrede i oštetio službenu uniformu.

“Podvrgnut je ispitivanju na prisustvo alkohola i tom prilikom je utvrđeno 2,20 g/kg alkohola u organizmu. Povrijeđenom policijskom službeniku je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu”, dodaje se u saopćenju.

klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE