BIH: Prevario 50 djevojaka: Natjerao ih na abortus da bi im dao posao

policija

Jedna djevojka iz Doboja koja je, da bi dobila posao, prekinula trudnoću. Na kraju, ostala je bez djeteta i momka, ali i bez obećanog posla.

Prevejani prevarant, možda i psihopata, navodno uspješni biznismen, Banjalučanin Dragan Pavlović ovih dana u Prnjavoru napravio je pravi dar – mar u životima pedesetak ovdašnjih djevojaka. One su se ponadale da će naći posao u jednom od njegovih, kako se ispostavilo, nepostojećih pet butika sportske opreme.

Sladunjava priča o dobrom uhlebljenju ovim prnjavorskim djevojkama nije mirisala na prevaru, čak ni kad je „biznismen“ Pavlović, uz dobru krvnu sliku, rad srca i ostale nalaze, zatražio i uredan ginekološki nalaz!

Osim u Prnjavoru, obmanute su desetine djevojaka u Laktašima, Banjaluci, Doboju…

– Gotovo dva sata strpljivo me je čekao ispred bolnice, dok nisam završila i uručila mu ljekarsko uvjerenje. Robu u jednom od njegovih butika trebalo je da počnem da slažem još prije desetak dana. I tako svaki dan slijedi novo obećanje, za neki naredni dan – očajna je jedna od brojnih prevarenih Prnjavorčanki, koja je radi boljih uslova kod „direktora“ Dragana napustila svoj raniji posao.

I abortus zbog posla

– Skamenila sam se kad sam čula za sudbinu jedne djevojke iz Doboja koja je, navodno, da bi dobila posao, prekinula trudnoću. Na kraju, ostala je bez djeteta i momka, ali i bez obećanog posla. Nazvala sam telefonom Dragana i otvoreno mu rekla šta o njemu misle i pričaju izigrane djevojke. Već nekoliko dana nema ga u Prnjavoru, rekla je Vesna, konobarica u „Kubi“.

Saznajemo da je djevojkama nudio, za trgovce vrlo primamljive uslove, uz platu od 450 maraka, topli obrok, dvokratno radno vrijeme. Oglas o prijemu „12 djevojaka, starosti do 35 godina, u maloprodajama u Prnjavoru, koje žele da budu dio uspješnog tima koji trenutno broji 125 zaposlenih u preduzeću „Tviti“ sa sjedištem u Laktašima“, osvanuo je na oglasnoj tabli prnjavorskog Biroa za nezaposlene. Mada u rukopisu, dobio je „zeleno svjetlo“ kad je Pavlović objasnio da je sa akcijom prijema radnika upoznata i direktorka SŠC u Prnjavoru.

– Zatražio je od nas da mu preporučimo primjerne učenice koje su završile školu, za rad u njegovim buticima. Čak smo ga zamolili da ima u vidu i nezaposlene supruge naših profesora i rodbine. To je bio moj jedini kontakt sa tim čovjekom, iznenađana je direktorka škole Suzana Švraka.

U Birou su oglas skinuli tek kad su od kolega iz Laktaša saznali da je navodni biznismen prevario oko 50 djevojaka, koje sada biju bitku kako da dođu do svojih radnih knjižica, fotografija, ljekarskih uvjerenja i ostalih dokumenata.

– Poslije njegovog čvrstog obećanja da ću biti primljena među 17 djevojaka u jedan od njegovih pet butika u otvaranju, napustila sam svoj raniji posao u kineskom šopu, jada se Tijana, jedna od izigranih djevojaka.

Mada je mahao raznim rješenjima, u opštinskoj administrativnoj službi su rekli da sa zahtjevom za otvaranje radnji uopšte se nije ni pojavila osoba po imenu Dragan Pavlović.

Interesantno je, kako tvrde obmanuti sagovornici, da Pavlović od svojih žrtava nije tražio novac, ali je možda pripremao teren i za to. Govorio je da planira odlazak na Kozaru i proslavu uspješnog poslovanja firme. Ostaje otvoreno pitanje za šta će mu služiti njihove radne knjižice, fotografije, ginekološki nalazi…

Policija iz drugih mjesta već je uzela u rad „slučaj Pavlović“.

Novosti

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE