Portal 072info

BiH protiv Litvanije u Kaunasu, čeka se UEFA-ina potvrda

607_20130914102212_1967508_w2

Posljednji meč kvalifikacija naša reprezentacija igra protiv Litvanije u gostima, a iz fudbalskog saveza te zemlje objavili su kako će se meč igrati u Kaunasu na stadionu Darius & Girenas, umjesto u Vilnusu kako je prethodno najavljeno.

Budući da stadion u Vilnusu ima kapacitet od samo 5.500 gledalaca, Litvanci su odlučili da se meč 15. oktobra bude odigran na stadionu u Kaunasu koji prima dvostruko više navijača, a razlog za to je veliki broj zahtjeva za ulaznicama.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je dao pismenu saglasnost za promjenu, a jedino što se čeka jeste zvanična potvrda UEFA-e. Čini se da će u Kaunasu Bosna i Hercegovina igrati “pred svojim navijačima“, kao i u utorak u Žilini, budući da najveći broj upita za kartu dolazi iz naše zemlje.

Ovaj meč je posljednji u kvalifikacijama, i kako sada stoje stvari u našoj grupi, veoma lako bi se moglo desiti da upravo na stadionu u Kaunasu Bosna i Hercegovina ispiše najvažniji uspjeh u historiji reprezentativnog fudbala, plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Stadion Darius & Girenas je izgrađen 1925. godine, a renoviran je 1998. Ime je dobio prema avijatičarima Steponasu Dariusu i Stasysu Girenasu, a na njemu svoje mečeve igra fudbalski klub FBK Kaunas.

federalna.ba

Podijelite članak