Portal 072info

BiH protiv Rusije definitivno bez Teletovića

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Košarkaška selekcija BiH prvu utakmicu kvalifikacija za EP igra protiv Rusije u Permu, gdje neće putovati kapiten tima Mirza Teletović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Put do Perma je jako dug i naporan i ukupno traje više od 10 sati (Sarajevo – Beograd – Moskva – Perm), pa je stručni štab košarkaške selekcije odlučio poštedjeti Teletovića, zbog njegovog zdravstvenog stanja, te ga sačuvati za naredne utakmice koje nam slijede.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“S obzirom na to da je naš kapiten imao masovnu plućnu obostranu tromboemboliju prije nepune dvije godine i da se još nalazi na redovnoj inekcionoj predmedikaciji kada putuje duže od dva sata (na putovanja duža od dva i pol sata, mora sam sebi davati inekcije u stomak, op. a), savjet je izbjegavanje sjedenja i dužih putovanja, pogotovo avionskih letova, kao i stres koji bi mogao uzrokovati tromboembolijske incidente”, objasnio je Amir Omebrbašić, inače doktor košarkaške selekcije BiH.

Mirza Teletović smatra kako će njegovi suigrači iz reprezentacije, svojim neospornim kvalitetom nadoknaditi njegov prinudni izostanak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Vjerujem da možemo ostaviti odličan dojam u Permu, a svakako da ćemo u preostalim utakmicama protiv Švedske i Rusije na domaćem terenu, dati sve od sebe da se plasiramo na EP. Zbog zdravstvenog stanja, u razgovoru sa stručlnim štabom, odlučili smo da je najbolje da preskočim ovo daleko putovanje, kako bi bio 100 posto spreman za preostale utakmice kvalifikacija”, riječi su Mirze Teletovića.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME