AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Prvi problem u našoj zemlji, uzrokovan brojnim mjerama koje imaju za cilj sprječavanje širenja pandemije koronavirusa, zabilježen je u Zenici, piše “Avaz”.

Naime, sedmomjesečnoj bebi dijagnosticiran je tumor na mozgu, a zbog čega je potrebno hitno je prebaciti na kliniku u Beograd radi daljnjeg liječenja.  

Sa obzirom na to da vlada vanredno stanje, kako u našoj zemlji, tako i regionu, klinika u Beogradu kazala je roditeljima da mogu primiti bebu, ali ukoliko se beba doveze sanitetskim vozilom. 

Nije trebalo mnogo vremena da se Zenica, pa i cijela država, digne na noge, kako bi se pokušalo pronaći vozilo.

Nakon toga, beba bi se trebala transportirati u Srbiju, gdje će, svi su optimisti, dobiti tešku životnu bitku. Ranije je, saznajemo, djevojčica bila hospitalizirana na Odjelu za neurohirurgiju Kantonalne bolnice Zenica. 

Slučaj iz Zenice samo je još jedan primjer da su Bosanci i Hercegovci itekako društveno odgovorni i humani, te da su spremni pomoći svojim sugrađanima u najtežim trenucima i kada sekunde nekome znače život. Uistinu, sve se može kad se male ruke slože.  

21.51 – Portal 072info kontaktirala je osoba bliska porodici bebe, kazavši da se i dalje ulažu napori da se pronađe sanitet za prevoz do Beograda, iako je osoba koja je ranije pokrenula akciju na Facebooku obznanila informaciju da je akcija uspješno okončana i da je vozilo pronađeno.

AVAZ – D. PAŠALIĆ