Portal 072info

BiH: Silovao 80-godišnju staricu?

Mostarska policija osumnjičila je 34-godišnjaka da je u subotu uveče silovao staricu (80) iz Ilićke ulice u Mostaru.

Naime, žrtva se obratila policiji s navodima da ju je njen mlađi komšija iz ulice silovao uz prijetnju nožem. Nakon zaprimljene prijave, urađen je ginekološki pregled starice, koji je pokazao da je bilo seksualnog odnosa, ali ne i vidljivih tragova nasilja na njenom tijelu.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni 34-godišnjak je cijeli slučaj negirao. Kemal Maksumić, mostarski tužilac, kazao je da osumnjičeni treba da bude doveden kod njega na saslušanje.

“Ne znam specifičnosti slučaja, još čekam da on bude doveden kod mene na saslušanje, pa ćemo vidjeti što će on reći, kakvi su dokazi, što se sve nalazi u izvještaju”, rekao je Maksumić.

Prema nezvaničnim informacijama, starica je rekla da ju je 34-godišnjak silovao u njenoj kući u subotu, odnosno da ju je nožem natjerao na polni odnos.

Kako saznajemo, uhapšeni muškarac je navodno odranije poznat policiji po sklonosti narkoticima, a staricu je poznavao, jer žive nekoliko kuća jedno od drugog. Mještani Ilićke ulice danas su nam redom govorili kako za silovanje nisu čuli, te da ne znaju gdje se to tačno u ulici i kada dogodilo.

“Ja sam pročitala na portalima i čula sam u jednom kafiću u ulici da pričaju o nekakvom silovanju, međutim, niko ne spominje imena”, kaže mještanka Ilićke ulice, koja je željela ostati anonimna.

Nezavisne novine

Podijelite članak