Portal 072info

BiH i Turska igraju za žrtve poplava, Terim inicijator akcije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine i Turske odigrat će u u Bursi u novembru humanitarnu utakmicu za stradale od poplava. Akcija tu ne bi stala, planiran je i “uzvrat” tih reprezentacija na Koševu.

Inicijator akcije je turski izbornik Fatih Terim koji je na svadbi svoje kćeri tu ideju predložio bivšem igraču Željezničara i Galatasaraya Tariku Hodžiću, a on ju prenio čelnicima Nogometnog saveza BiH.

Samu ideju izložio je svom prijatelju i bivšem fudbaleru Željezničara i Galatasaraja Tariku Hodžiću tokom druženja na svadbi Terimove kćerke, a on ju je prenio odgovornim u Nogometnom savezu BiH. Ideja se odmah svidjela izborniku Safetu Sušiću.

“Čim smo se sreli pitao me što se to dogodilo u BiH, koji su razmjeri poplava. Kad sam mu objasnio, odmah je predložio da se odigra humanitarna utakmica. U Turskoj postoji dobra volja i želja, sada je na našem savezu da odgovori, a onda treba uskladiti programe”, izjavio je Hodžić.

Već postoji termin u studenom u kojemu se igraju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. godine, ali BiH i Turska tada pauziraju. Sušićevom momčadi utakmica u Bursi poslužila bi kao provjera pred gostovanje u Izraelu 15. studenog. Turcima slijedi utakmica s Kazahstanom.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box