BIH: U susret Svjetskom prvenstvu za rukometaše do 21 godine

BIH: U susret Svjetskom prvenstvu za rukometaše do 21 godine

947030_431433636952993_2146509343_nOve godine od strane IHF (International Handball Federation) odlučeno je da se Svjetsko prvenstvo za juniore U21 odigra u našoj zemlji. 

Četiri su grada domaćina ovog prvenstva: Zenica, Sarajevo, Banja Luka i Ljubuški. Organizacija prvenstva u Zenici povjerena je školi rukometa "ČELIK JUNIOR" koja je već od samog početka dobila puno povjerenje od strane RS BiH, te je na dobrom putu da u Zenici priredi veliki spektakl, smotru najboljih svjetskih timova.

Prvenstvo će startati 14. Jula kada će se odigrati tri utakmice u Areni ZENICA, te će trajati sve do 28. Jula kada je predviđeno zatvaranje prvenstva u Sarajevu.

Do početka prvenstva ostalo je još svega 12 dana. Pripreme u dvoranama i hotelima traju već mjesecima, a u idućih par dana se očekuju i prvi gosti. 

Zenica već aktivno priprema sve potrebno, od osoblja do opreme, a što bi trebalo sa sutrašnjim danom biti završeno, te u konačnici instalirano u dvoranu. Naš grad raspolaže sa preko 50 volontera uključujući i školu rukometa koja broji preko 100 članova, 10 članova organizacionog odbora, preko 20 ljudi koji rade na održavanju, visoke mjere obezbjeđenja – veliki broj zaštitara. Dakle, na samoj pripremi prvenstva u Zenici uključeno je više od 200 ljudi, a u cijeloj Bosni i Hercegovini preko njih hiljadu.

Nema sumnje da će sve proteći u najboljem redu i da će naša zemlja biti predstavljena na najbolji mogući način.

Na našem Portalu, koji je pokrovitelj lokalnog komiteta u promociji, imat ćete priliku svakodnevno pratiti izvještaje sa utakmica, kao i izvještaje odbora o završenom danu takmičenja. 

Za sada je poznato da sve počinje 14. jula u Areni Zenica, a satnicu utakmica objavit ćemo po objavi od strane komiteta. Važno je napomenuti da će ulaz na Svjetsko prvenstvo u sva četiri grada domaćina do polufinalnih utakmica biti slobodan.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE