BiH: U svadbenom salonu zatečeno 27 osoba, slijedi izvještaj protiv vlasnika

Screenshot 3 36

Policijskoj stanici Istočna Ilidža juče je prijavljeno je da se u svadbenom salonu u Istočnoj Ilidži održava privatna proslava na kojoj prisustvuje oko 120 ljudi.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, policijskiki službenici su, postupajući po prijavi, dolaskom na lice mjesta zatekli su u objektu 27 osoba, što je suprotno Zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim vrusom korona u Republici Srpskoj.

Kako se dodaje o svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije.

“Nakon dokumentovanja predmeta tužilaštvu biće dostvaljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, protiv vlasnika objekta”, navedeno je u saopštenju.

Policijska uprava Istočno Sarajevo poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, policijski službenici će preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti.