Portal 072info

BiH u “top 5”: Istraživanje gdje su građani Njemačke “pokupili” koronavirus

njemacka maska koronavirus
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Njemačkoj se dramatično povećava broj zaraženih koronavirusom, a posebno inficiranih u inostranstvu! Prema Institutu Robert Koch (RKI), udio infekcija za koje je velika vjerovatnoća da su se dogodile u inostranstvu u prošloj sedmici bio je 39 posto – s trendom rasta!

Od oko 22.000 registriranih koronskih infekcija od kraja jula, vjerovatno mjesto zaraze moglo bi se odrediti za 15.952. Alarmantno: Skoro svaki peti zaraženi je virus “pokupio” na Kosovu i u Turskoj, a u “top 5”, pored Hrvatske i Bugarske, nalazi se i BiH!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U prošloj sedmici u Njemačkoj su zabiljena 33 “povratnika” s koronavirusom iz BiH, odnosno ukupno 297 od izbijanja pandemije.

Prema RKI-ju, starosna struktura zaraženih “povratnika” – djeca, sredovječne odrasle osobe – sugerira “porodična putovanja”. Dakle, porodične posjete domovini mogu doprinijeti rastu zaraze jednako koliko i uobičajeni odmori u inostranstvu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pogledajte infografiku Bilda koja pokazuje gdje su Nijemci “pokupili” virus u 29. kalendarskoj sedmici (13-19. jula), ispod koje ukupna brojka inficiranih od početka pandemije.

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Neki učenici pali godinu, nisu imali uvjete za online nastavu ili je nešto drugo u pitanju?

072info.com

U BiH 215 novozaraženih i pet umrlih, svi iz Federacije

072info.com

Švedska neće vakcinisati djecu protiv koronavirusa

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)