Portal 072info

BiH večeras protiv Gibraltara: BiH pobjedom želi zaboraviti kiparsku sramotu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Gibraltara igra utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine, piše agencija Patria.

Utakmica protiv slabog Gibraltara najbolja je prilika da naši reprezentativci pobjedom makar donekle poprave dojam nakon sramotne igre i poraza protiv Kipra prije tri dana.

– Moramo se okrenuti novoj utakmici. Ekipu Gibraltara respektujemo i moramo pokazati pravu reakciju, ponašanje i igru. Da pokušamo da se opravdamo za utakmicu na Kipru, iako će to biti teško. Nadamo se da će nam se ovaj put neke stvari poklopiti kako bismo ostali u trci za naš cilj – kazao je uoči večerašnje utakmice selektor Mehmed Baždarević.

Selektor je istakao kako je reprezentacija protiv Kipra podbacila  svim segmentima igre, ali da se sada moramo okrenuti utakmici protiv Gibraltara.

– Okrećemo se utakmici koja nas čeka. Kodro trenira sa ekipom i ako medicinski tim procijeni da može igrati, biće u kombinaciji za meč s Gibraltarom – poručio je Baždarević.

Vezni igrač naše reprezentacije Mato Jajalo svjestan je grešaka protiv Kipra, ali se treba okrenuti utakmici koja nas očekuje.

– Mislim da je svako imao takvu utakmicu. Lekcija nije nova, to je samo potvrda onoga da ako se ne uđe u utakmicu i ne razmišlja o njoj sto posto, ne može se nikoga lako pobijediti. Moramo samo ozbiljno da se spremamo za utakmicu i budemo posvećeni svojim zadacima. Ako svako uđe maksimalno skoncentrisan i spreman da da sve od sebe od prve minute ne bi trebalo da bude problema – istakao je Jajalo.

Utakmica BiH-Gibraltar igra se večeras u 20:45 sati na Algarve stadionu u Portugalu.

Nap.ba

Podijelite članak