BiH: Vjetar čupao stabla i dizao krovove u zrak

95FC1E40 17BB 4E3A 926A C6E8C81B3CFE
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING


U selu Strizivojna jutros je palo oko 20 litara kiše u samo sat vremena. Vjetar je u mnogim gradovima u Slavoniji čupao stabla i digao krovove u zrak. Lokalni ljudi i vatrogasci zajedno motornim pilama krče ceste, piše “24sata”.

– Vele da je palo oko 20 litara kiše u sat vremena tu u Strizivojni, a vjetar je bio toliko snažan da je digao krovove porodičnih kuća, ali i štala. Sve se brzo odvilo, a selo trenutno nema struje, ispričao je za hrvatske medije jedan od stanovnika pomenutog mjesta.

Nevrijeme je pogodilo i Dalj, selo u Slavoniji. Neka kućanstva su bez struje.

– Bio sam na kafi kad se nebo spojilo sa zemljom. Brzo sam se digao i krenuo prema doma, no toliko je padalo da sam se morao sakriti ispod krova benzinske. Sve se odvilo u 10-15 minuta, a za sobom je ostavilo veliku štetu, sva sreća nije bilo leda, bar ne u našem selu. Vjetar je iščupao stabla iz tla, digao krovove… Evo opet je počelo grmjeti – prepričao je očevidac.

U mjestu Markušica kraj Vinkovaca, vukovarsko srijemska županiji nevrijeme je bilo popraćeno jakim ledom i velikom količinom kiše u kratkom vremenu. Kako je objavljeno, velike štete su na ratarskim usjevima, a pričinjena je i šteta na na objektima.