Portal 072info

BiH za vikend sunčano i umjereno oblačno vrijeme

U Bosni danas se u jutarnjim satima, mjestimično očekuje magla ili niska oblačnost, a tokom dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u sjeveroistočnim dijelovima može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega.

U Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 16 stupnjeva.

Količine padavina u protekla 24 sata: Ivan-sedlo 28 milimetara, Han-Pijesak 22, Nevesinje 18, Mostar i Srebrenica 16, Stolac 13, Bjelašnica 12, Čapljina 9, Foča, Gacko i Sokolac 8, Bileća, Kupres, Neum i Trebinje 6, Sarajevo 5, Drvar i Mrkonjić-Grad 4, Bugojno, Goražde, Jajce, Livno, Rudo, Višegrad, Zenica i Zvornik 3, Bosanski Novi 2, Bijeljina, Gradačac i Sanski Most 1.

U Hercegovini će u petak biti sunčano. U Bosni po kotlinama se očekuje dugotrajna magla i niska naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između -2 i 3, na jugu Hercegovine od 3 do 8, a najviša dnevna temperatura između 7 i 13, na jugu Hercegovine od 14 do 18 stepeni.

U BiH u subotu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni prijepodne po kotlinama s maglom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između -2 i 3, na jugu Hercegovine od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura između 8 i 13, na jugu Hercegovine od 14 do 17 stepeni.

U nedjelju će u BiH biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni prijepodne po kotlinama s maglom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između -2 i 4, na jugu Hercegovine od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura između 7 i 13, na jugu Hercegovine od 14 do 17 stepeni, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Podijelite članak