Portal 072info

BIH: Zbog šale da je dobio na kladionici, lopov mu provalio u kuću

Ilustracija
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rade Vidović, 75-godišnjak iz zaseoka Krajčinovci kod Gradiške, hvalio se nedavno kako je na kladionici dobio velik novac, pa mu je u kuću upao lopov kojeg je, srećom, policija uhapsila.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Kako se doznaje, policajci su uhapsili osumnjičenog Seada Zejnilovića (56) iz Banje Luke koji je u srijedu ujutro provalio u starčevu kuću, a on je čak uperio pištolj u policajca kada su ga pokušali uhvatiti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Srećom, nije bilo većih posljedica jer su policajci savladali Zejnilovića. Pored Zejnilovića uhapšen je i Radan Jakovljević (47) iz Banje Luke, a on se sumnjiči da je kao saučesnik, dok je Zejnilović obijao kuću pajserom, čekao na autobusnom stajalištu na izlazu iz sela u automobilu Mercedes. Navodno je Zejnilović prije provale u šumarku čekao da starac napusti kuću.

“Policiji sam jako zahvalan što su brzo intervenisali. Pljačkaš je, nakon što sam ja napustio imanje, pokušao obiti ulazna vrata pajserom, ali nije uspio jer se radi o čvrstim protuprovalnim vratima, pa se popeo na spat i obio pajserom prozor, nakon čega je ušao u kuću i krenuo otuđivati stvari”, ispričao je novinarima šokirani Vidović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On kaže da mu je čitava kuća ispreturana te da mu je napravio štetu od oko dvije hiljade maraka.
“Šalio sam se nedavno da sam na kladionici dobio 2600 KM. Vjerovatno je neko prenio tu informaciju pljačkašima, jer sam zbunjen kako su oni iz Banje Luke baš našli mene pljačkati. Čak sam čuo da se priča kao da sam dobio 9000 KM na bingu, što nije tačno”, kaže Vidović.

Mještani kažu kako su sporni Mercedes viđali već nekoliko dana u selu te se sumnja kako su pljačkaši izviđali teren prije nego što su krenuli u akciju

Fokus.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME