BIHAĆ: Odigrana humanitarna utakmica posvećena poginulim Ljutim Krajišnicima

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

1522116_769850493045005_144734118_n

Cijela Bosna i Hercegovina se sjeća nasretnijeg, ali ujedno i najtužnijeg dana, kada je Nogometna reprezentacija BiH ostvarila direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Nakon te famozne i prekrasne noći, trojica Krajišnika su se vraćali sa ovog velikog slavlja, te smrtno stradali u stravičnoj nesreći.

U prepunoj Gradskoj dvorani Luke u Bihaću sinoć se odigrala velika humanitarna utakmica u znak sjećanja na Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića, navijače grupe Ljuti Krajišnici, koji su poginuli u oktobru vračajući se iz Litvanije, kao što smo pomenuli.

Organizator i inicijator ove akcije bio je naš reprezentativac Senijad Ibričić, koji je na ovaj način želio da se još jednom oda počast momcima koji to zaslužili, jer su su Zmajeve bodrili na gotovo svim utakmicama i pružali maksimum.

“Mislim da je ovo najmanje što sam mogao napraviti”, rekao je Ibričić za FTV.

Također, ovom velikom sportsko-humanitarnom spektaklu, osim Ibričića, odazvali su se i selektor Safet Sušić, kao i reprezentativci Avdija Vršajević i Adnan Zahirović, te bivši reprezentativci Safet Nadarević, Elvir Baljić i Vlatko Glavaš, dok su Humane zvijezde predstavljali Nihad Alibegović, Alen Islamović, Amir Kazić-Leo, Adnan Jakupović, Mirza Šoljanin i Osman Hadžić.

76861_769847999711921_678971398_n

“Lako je biti zajedno u onim lijepim trenucima kad pobjeđujemo, ali treba biti veliki u ovako teškim trenucima i napraviti ih sretnim”, rekao je Muhamed Konjić.

Kao što se već znalo, veliki broj reprezentativaca, koji su bili najavljeni na ovom susretu, zbog klupskih obaveza nisu mogli doći u Bihać. Međutim, dvorana Luke u Bihaću bila je ispunjena čak do posljednjeg mjesta, a karte su rasprodane još prije nekoliko dana.

Nakon utakmice, Ibričić će sa porodicama poginulih Ljutih Krajišnika odlučiti da li će sredstva biti utrošena u gradnju spomen obilježja ili neki drugi projekt.