Portal 072info

Bihać se okrenuo domaćim turistima: Već imamo goste iz raznih dijelova BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pandemija koronavirusa dovela je u pitanje mnoga radna mjesta u turističkom sektoru globalno, pa tako i naše zemlje. Gotovo svi turistički aranžmani su otkazani, ali ipak, zahvaljujući bogatom kulturno-historijskom naslijeđu i prirodnim ljepotama naše zemlje, turizam u Bosni i Hercegovini ima šansu. U Bihaću se turistička ponuda okrenula prema domaćem tržištu.

Ako ste istinski ljubitelji prirode ili zaljubljenici u avanturizam i adrenalin, ili biste prije željeli vidjeti raznoliko kulturno-historijsko naslijeđe, Bihać je grad koji morate posjetiti.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– Od Nacionalnog parka i njegovih mikrolokacija poput Štrbačkog buka i Martin-Broda, i sam grad Bihać je destinacija, uz rijeku protiče kroz cijeli grad, a unutar samog grada je mnogo kulturno-histojiskih spomenika – ističe Armin Amidžić, direktor Turističke zajednice Grada Bihaća.

Možda je stanje pandemije idealno da ove godine umjesto ljetovanja na moru isprobate rafting na Uni, biciklizam, planinarenje te vožnju kvadovima.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

I radnici u turizmu kažu da aranžmane kreiraju u skladu sa standardom naše zemlje. Iz Nacionalnog parka Una poručuju: koristimo domaće, uživajmo u bosanskohercegovačkim destinacijama!

– Već imamo i goste, organizirane grupe posjetilaca iz Sarajeva, Doboja, Banje Luke, Prijedora i drugih dijelova Bosne i Hercegovine – navodi direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

U manjem obimu ove godine su događaji zabavnog i kulturnog karaktera: “Una regata”, “Avantura film festival” kao i Festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto” uz epidemiološke preporuke.

– Ovaj put želimo biti infuzija koja će pomoći građanima, koja će im u duhovnom smislu omogućiti da istraju, da i dalje vjeruju da će biti bolje sutra – poručuje direktor Kulturnog centra Bihać Alen Zulić.

Uz sve ljepote u kojima možete uživati u Krajini, imajte na umu da ćete tako pomoći i bosanskohercegovačku privredu. Stoga poziv: ljetujmo u zemlji i otkrijmo ljepote naše Bosne i Hercegovine.

Federalna televizija

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 958
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Pandemija politike: Ko i kako vodi bh. borbu protiv koronavirusa

072info.com

Sprema li nam se policijski sat i lockdown? Evo šta kaže struka

072info.com

U BiH danas 1.449 novozaraženih, preminulo 30 osoba

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6