AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Pandemija koronavirusa dovela je u pitanje mnoga radna mjesta u turističkom sektoru globalno, pa tako i naše zemlje. Gotovo svi turistički aranžmani su otkazani, ali ipak, zahvaljujući bogatom kulturno-historijskom naslijeđu i prirodnim ljepotama naše zemlje, turizam u Bosni i Hercegovini ima šansu. U Bihaću se turistička ponuda okrenula prema domaćem tržištu.

Ako ste istinski ljubitelji prirode ili zaljubljenici u avanturizam i adrenalin, ili biste prije željeli vidjeti raznoliko kulturno-historijsko naslijeđe, Bihać je grad koji morate posjetiti.

– Od Nacionalnog parka i njegovih mikrolokacija poput Štrbačkog buka i Martin-Broda, i sam grad Bihać je destinacija, uz rijeku protiče kroz cijeli grad, a unutar samog grada je mnogo kulturno-histojiskih spomenika – ističe Armin Amidžić, direktor Turističke zajednice Grada Bihaća.

Možda je stanje pandemije idealno da ove godine umjesto ljetovanja na moru isprobate rafting na Uni, biciklizam, planinarenje te vožnju kvadovima.

I radnici u turizmu kažu da aranžmane kreiraju u skladu sa standardom naše zemlje. Iz Nacionalnog parka Una poručuju: koristimo domaće, uživajmo u bosanskohercegovačkim destinacijama!

– Već imamo i goste, organizirane grupe posjetilaca iz Sarajeva, Doboja, Banje Luke, Prijedora i drugih dijelova Bosne i Hercegovine – navodi direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić.

U manjem obimu ove godine su događaji zabavnog i kulturnog karaktera: “Una regata”, “Avantura film festival” kao i Festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto” uz epidemiološke preporuke.

– Ovaj put želimo biti infuzija koja će pomoći građanima, koja će im u duhovnom smislu omogućiti da istraju, da i dalje vjeruju da će biti bolje sutra – poručuje direktor Kulturnog centra Bihać Alen Zulić.

Uz sve ljepote u kojima možete uživati u Krajini, imajte na umu da ćete tako pomoći i bosanskohercegovačku privredu. Stoga poziv: ljetujmo u zemlji i otkrijmo ljepote naše Bosne i Hercegovine.

Federalna televizija