BIHAMK: Očekuje se pojačan promet vozila na putevima iz Srebrenice

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Zbog obilježavanja 22. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, danas je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila nosivosti veće od 3,5 tone na svim putevima od Sarajeva, Tuzle i Zvornika prema Srebrenici.

Na području Bosne i Hercegovine danas je na snazi i zabrana kretanja za vozila koja prevoze eksplozivne materije.

Dežurne ekipe BIHAMK-a danas se nalaze na tri punkta (Potočari, Kladanj i Caparde), tako da, u slučaju da nekom od vozača bude potrebna pomoć, može pozvati telefon – 1282.

U poslijepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojačan promet vozila na putevima koji iz pravca Srebrenice vode prema svim dijelovima BiH, pa se apelira na vozače da voze posebno oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura vozačima se preporučuje putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, savjetuju se češće pauze.

Iz BIHAMK-a je posebno skrenuta pažnja svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu i otvore prozore, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila.