Portal 072info

BIHAMK – Upozorenje vozačima na smanjenu vidljivost zbog magle

Vozačima se skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove. Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.  Izdvajaju se putni pravci M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana saobraća usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana saobraća usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box