Portal 072info

BIHAMK: Zbog niskih temperatura moguća poledica

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosni i Hercegovini, posebno na graničnim prijelazima na sjeveru zemlje.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prelazima tokom dana saobraća usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka.

Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog praznika katoličkog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Fokus.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box