Bijeg šestorice Palestinaca iz izraelskog zatvora kao iz holivudskog filma

U scenariju koji podsjeća na holivudski film “Iskupljenje u Shawshanku”, šestorica Palestinaca, među kojima bivši vođa naoružane skupine, pobjegla su u ponedjeljak iz zatvora u Izraelu kroz tunel ispod umivaonika, nakon čega je počela potjera.

Izraelska zatvorska služba je prije zore priopćila da je prva uzbuna oglašena oko 3.00 sata (2.00 sata po srednjoeuropskom vremenu) kada su stanovnici rekli da su vidjeli “sumnjivce” oko zatvora u Gilboi, na sjeveru, gdje su zatvoreni neki Palestinci.

Na snimkama zatvorske službe vidi se tunel ispod umivaonika u kupaonici kroz koji su zatvorenici pobjegli iz tog zatvora visoke sigurnosti. Vani su policajci našli rupu izbušenu u zemlji.

Zatvorska služba je priopćila da trenutačno seli oko 400 zatvorenika iz Gilboe koji su u zatvoru zbog “kaznenih djela u vezi s narušavanjem sigurnosti” kako ne bi pobjegli kroz druge tunele koji su možda prokopani.

Ovaj neobičan bijeg podsjeća na američki film Franka Darabonta “Iskupljenje u Shawshanku” (1994.) u kojemu zatvorenik pobjegne iz zatvora kroz tunel koji je kopao godinama.

Bijeg koji je zatekao Izrael, događa se uoči razdoblja blagdana koje počinje židovskom novom godinom, Roš Hašanom.

ACB84B60 6BD2 4F78 B56C 203A3B1206D0

Premijer Naftali Bennett koji je izgred ocijenio “veoma teškim”, rekao da prati potragu za bjeguncima u stvarnom vremenu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE