Bijela kuća odbila peticiju protiv Justina Biebera

Podijelite vijest

justin

Bijela kuća odbila je da razmotri peticiju protiv kanadskog pjevača Justina Biebera, koji ima problema sa zakonom u SAD-u, prenose američki mediji.

Ukupno 273.000 Amerikanaca potpisalo je peticiju postavljenu na siteu “We the People”. U peticiji se traži od vlasti u SAD-u da protjeraju 20-godišnjeg Biebera iz zemlje i da mu oduzmu zelenu kartu za boravak i rad u toj državi.

Vlasti su u obavezi da razmotre peticiju ukoliko je potpiše 100.000 osoba. Međutim, Bijela kuća je u petak veče saopštila da “neće komentarisati” peticiju, pokrenutu 23. januara.

Justin Bieber, muzički idol mladih, priveden je početkom godine u Majamiju zbog vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika.

Njegov dom u Kaliforniji prije toga je pretresen zbog sumnje da je došlo do krađe. Tada je policija u njegovom domu otkrila zabranjene susptance.

Bieber je optužen i u rodnoj Kanadi za namjerno nanošenje tjelesnih povreda tokom napada na vozača limuzine u decembru prošle godine.

Pjevač je imao još nekoliko incidenata, među kojima da je bio u pratnji prostitutki u Brazilu i da je pisao grafite na zidovima jednog hotela.

Beta