BILINO POLJE Koliko će NS BiH zaraditi ako se prodaju sve ulaznice za meč sa Estonijom?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji ekipa Mehmeda Baždarevića počinje 6. septembra u Zenici kada na Bilinom Polju dočekuju Estoniju.

Kao što je red, iz Nogometnog saveza su obavijestili koliko će ulaznica biti u prodaji te po kojim cijenama.

Tako će ukupno u prodaji biti 10.600 ulaznica. Onih za zapadnu tribinu je najviše – 5600, za istočnu 1250, južnu 1850 i sjevernu 1751. Cijene su također poznate i već uobičajene – zapad 40 KM, istok 30, jug i sjever po 20 KM. I izračunali smo – prodaju li se sve ulaznice, a to je vrlo vjerovatno, Nogometni savez će od toga zaraditi 337.000 KM.

ČITAJ JOŠ:  Svi putevi na području Zenice prohodni

Na prvi pogled, i nije mala cifra. Naravno, uz ovaj dolazi i prihod od marketniga, TV prava i slično. Nije loše, ali zamislite koliko bi se novca od ove i svih sljedećih utakmica bh. reprezentacije zaradilo kada bi se neke, ako ne sve (ili barem one najvažnije) igrale na stadionu Koševo u Sarajevu koji ima kapacitet gotovo tri i pol puta veći od onog u Zenici (nešto preko 35.000 mjesta), koji jedini u BiH ima sve dozvole i licence FIFA-e i UEFA-e za odigravanje mečeva u svojim takmičenjma.

ČITAJ JOŠ:  JP “VIK” Zenica: Vodosnabdijevanje se odvija normalno i bez ograničenja

Dok se Koševu ne renovira, igramo na “Zmajevom gnjezdu” u Zenici.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
GODISNJICA
MARKETING