Bingo i ove godine među 100 najvećih kompanija u jugoistočnoj Evropi

bingo
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Tuzlanska kompanija “Bingo” i ove godine se našla među 100 najvećih kompanija u Jugoistočnoj Evropi. To je pokazao najnoviji izvještaj SeeTop 100 koji je objavio “SeeNews”, prenosi “Biznisinfo”. 

Sa ukupnim prihodima od 620,2 miliona eura Bingo se nalazi na 92. mjestu. Tuzlanska kompanija je imala blagi pad u odnosu na prošlu godinu kada je ostvarila prihod od 636 miliona eura.

Prema neto dobiti, Bingo je na ovoj listi na 36. poziciji. Ona je u 2020. godini iznosila 34,9 miliona eura što je smanjenje u odnosu na 2019. godinu kada je neto dobit iznosila 47,8 miliona eura.

Na listi je prethodnih godina bila još jedna kompanija iz Bosne i Hercegovine a to je “Holdina d.o.o. Sarajevo”, ali nje ove godine nema na listi. Do prije tri godine na listi je bila i Elektroprivreda BiH, ali na listama za 2019. i 2020. je nema.

Inače, SeeTop 100 vrši rangiranje po prihodima nefinansijskih kompanija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Slovenije, s tim da banke, osiguravajuće kompanije i nekretninski fondovi ne ulaze u ovo rangiranje, piše “Biznis info”.