AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

U proteklih sedam dana povećan je obim kupovine osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, tjestenina, konzervirani artikli), kao i osnovnih higijenskih potrepština, saopćeno je iz Kompanije “Bingo”.

– Bingo nema količinskih ograničenja prilikom kupovine određenih artikala po jednom kupcu, ali apelujemo da naši potrošači optimiziraju kupovinu, kako bismo svi u lancu mogli obezbijediti kontinuitet dostave u trgovine (proizvođač-distributer-Bingo) – navode iz ove kompanije. 

Kako navode, stanje na policama uslovljeno je dinamikom pražnjenja i punjenja, ali je distribucija od partnera zasada stabilna.

– Svakodnevno smo u kontaktu s našim poslovnim partnerima (proizvođačima i dobavljačima) kako bismo osigurali kontinuitet isporuke. Nadamo se da usporavanja na granicama neće u većoj mjeri uticati na protok roba i povećanje ulaznih cijena – navodi se.

Ograničenje kupovine u jednom tržnom centru - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Ograničenje kupovine u jednom tržnom centru

S obzirom na to da se svi nalazimo u vanrednoj situaciji, “Bingo” je svojim uposlenicima dao instrukcije, te donio odluku o povećanim preventivnim mjerama u skladu sa preporukama nadležnih institucija, kako bi njima, ali i svim kupcima omogućio što lakše funkcionisanje u ovim okolnostima.

– Svakako, našim kupcima savjetujemo da prije svega optimiziraju kupovinu, da se pridržavaju mjera izdatih od nadležnih institucija i vlasti, te da imaju razumijevanja za nastalu situaciju – navodi se u saopćenju.