“Bio sam najjači čovjek svijeta, a vidite sad, a sad mi je život pakao”

Screenshot 5 34
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Je li ljudsko zdravlje vrijedno svih uspjeha koje ostvarimo u životu, vrijedi li patiti zbog ‘pet minuta’ slave…

Pitanja su s kojima se najčešće susreću nekadašnji sportisti iza kojih je uspješna karijera, ali sadašnjost provode u bolovima zbog nevjerojatnog napora i truda koji su morali uložiti u karijeru.

Kada govorimo o bodybuildingu, ime Ronnieja Colemana (56) je nezaobilazno. Riječ je o čovjeku koji je popularizirao ovaj sport i stavio ga najviše grane. Osam puta pobijedio je na elitnom natjecanju Mister Olympia koje okuplja najbolje bodybuildere svijeta i nema tog časopisa o vježbanju čiju naslovnicu nije ukrašavala njegova ličnost. Coleman je živa legenda ovog sporta. Jedini koji je osam puta dobio zlatni kipić, a posljedice toga su velike. Danas više ne može ni hodati.

Za put do vrha i slave potrebno je jako puno odricanja, a i što se tiče bodybuildinga, korištenje nekih zabranjenih sredstava. Ljudsko tijelo ima granice i nekada ne može podnijeti sve te napore, a to je na svojoj koži osjetio legendarni bodybuilder Coleman.

ČITAJ JOŠ:  Razgibajte mozak, nađite caku: Potrebno je razmišljati izvan okvira
image

Godine treninga učinile su svoje pa je Coleman na svom Instagram profilu otkrio kako se već godinama muči s bolovima u koljenima i leđima te da je imao tri operacije vrijedne dva miliona eura kako bi mogao hodati, ali sve se zakomplikovalo i bodybuilder jedno vrijeme nije mogao ni stajati.

– Smatram da operacije nisu prošle kako su trebale i sve je dovelo do toga da više ne mogu stati ni na noge. Morate shvatiti da mi nije lako, da je svaka operacija vrlo teška i da jedna košta oko 500.000 dolara. Samo na posljednji tri operacije sam potrošio oko dva miliona dolara i poslije svega svejedno ne mogu stajati, ali neću se predavati te ću se i dalje boriti, uz vašu podršku, napisao je Coleman na društvenim mrežama. 

Od toga je prošlo skoro godinu dana, a novi problemi su se javili prije dva mjeseca. Osjetio je bol u desnom kuku, otišao na rutinski pregled, ali zapravo je završio na novoj operaciji.

ČITAJ JOŠ:  Ambalaža kultnog keksa Domaćica izazvala buru u javnosti: Zašto mijenjaju ime?

– Evo nas opet. Molite se za starca. No ovaj put je riječ i manjoj operaciji, poručio je Coleman.

Na njegovu sreću, bila je to rutinska operacija nakon koje je ubrzo izašao iz bolnice. No legenda bodybuildinga i čovjek koji je s vječne liste skinuo velikog Arnolda Schwarzeneggera, svakodnevno živi u bolovima.

image

Njegove borbe sa povredama započele su još prije par godina kada je imao čak sedam operacija na leđima. Tada je ponovno učio hodati.

– Želite li i dalje biti kao ja, imati istu radnu etiku kakvu sam ja imao? Pa, kao što možete vidjeti, ja sam osmerostruki Mr. Olympia koji ne može hodati, požalio se tada medijima veliki Coleman. 

I dan danas ima velikih problema s hodanjem, a sve je otišlo do te mjere da nekada ne može ni stati na noge pa se mora služiti kolicima.

image

On je za vrijeme bodybuilding karijere radio i kao policajac, a kaže da ne bi ništa mijenjao da se ponovno rodi.

ČITAJ JOŠ:  Kako da poboljšate svoje pamćenje?

– Da imam šansu da sve učinim nanovo, promijenio bih jednu stvar. Onda kada sam radio čučanj sa 360 kilograma, napravio bih četiri ponavljanja umjesto dva, to je jedino za čim žalim u svojoj karijeri. Ta dva ponavljanja koja sam napravio me proganjaju i danas jer sam znao da mogu četiri, ali kukavica u meni je napravila samo dva. Jedino žalim za tim.

Mnogi su mu prigovarali masovno korištenje steroida iako je u početku tvrdio da ih nije koristio. Bodybuilding stručnjaci smatraju da je upravo on pokretač novog pokreta u kojem je bilo važno imati što manje masnih naslaga pa su bodybuilderi izgledali kao nacrtani i previše umjetni uz brojne steroide koje su ‘štrcali’ u sebe.

Uprkos tome, Coleman će ostati kao legenda koja je proslavila ovaj sport i podignula ga na visoke grane, ali taj uspjeh ga je sada ‘bacio’ u kolica i hodanje mu je postalo luksuz, piše 24sata.hr.

GODISNJICA
MARKETING