Portal 072info

Biste li pristali na ovakav posao? Plaćaju mu 18 hiljada dolara za ležanje u krevetu

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Ostao je bez posla, a samo dan kasnije uslijedila je ponuda za novi. Ni sam nije siguran je li napravio dobru stvar kada ga je prihvatio. Kada je Andrew Iwanicki ostao bez posla u avgustu, vjerojatno je očekivao da će dosta vremena provoditi u krevetu. Ali da će mu se to pretvoriti u posao – ne.

Dan nakon što je ostao bez posla kontaktirala ga je NASA. Ponuđeno mu je da se priključi istraživanju za potrebe kojeg treba ležati u krevetu puna tri mjeseca u zamjenu za – 18 hiljada dolara. Istraživanje je dio trogodišnjih napora da se sazna više od atrofiji mišića i kostiju u svemiru. NASA je dosad proučavala 54 osobe, a Andrew je posljednji u nizu, piše Oddity Central.

‘Odlučio sam da mi je potreban odmor. Zato sam stavio život na čekanje i odletio u Houston dva tjedna kasnije’, napisao je Andrew i dodao kako nije siguran je li odluka dobra ili je on samo budala koja je spremna sve učiniti za hrpu novaca.

Nije lako kako se čini

Inače, ispostavilo se da je samo ležati u krevetu puno teže od očekivanog. Pogotovo za Andrewa koji je naviknut na rigorozne treninge. Sada dok samo leži zabrinut je da bi se njegovo tijelo moglo u potpunosti raspasti. Iskustvo u istraživačkom centru daleko je od ugodnog.

Prije odlaska u krevet tri tjedna je obavljao razne testove i navikavao se na novu rutinu. Kad su mu testiranja postala navika, ta faza istraživanja je završila i došlo je vrijeme za pravo iskušenje – 70 dana u krevetu. Smješten je u krevet koji se naginje pod kutom od šest stupnjeva, a koji je, tvrdi Andrew, izuzetno neudoban. Prvih nekoliko dana u krevetu proživljavao je strašne glavobolje i bol u vratu i leđima, a pored toga, očekivano, nije mogao dobro spavati. Jedan od najvećih problema predstavljalo mu je vršenje nužde. ‘Probavni sustav nije tako učinkovit bez gravitacije na svojoj strani. Nemoguće je zadržati i najmanje dostojanstva dok se praznite’, rekao je.

Također, ugodna nije bila ni činjenica da je njegova nova kupaonica postala i njegova blagavaonica, dnevni boravak i spavaća soba.

Trebalo mu je oko tjedan dana da se prilagodi novom načinu života. Fizička bol se smirila, a zabavljao se gledanjem TV-a i čitanjem. Iako je još uvijek uvjeren da svaki dan gubi fleskibilnost, osjeća se iznenađujuće dobro.

Podijelite članak