Portal 072info

“Bit ću tu kad će joj biti najpotrebnije”: Uskoro će umrijeti, ali kći će ga se uvijek sjećati

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

IAN PRATT ima 44 godine i neizlječivu bolest.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Dijagnosticirana mu je bolest motornih neurona (engl. MND), koja uzrokuje slabljenje i nestajanje mišića, te dolazi do problema tipa nespretnosti (mišići ruku oslabe), problema kod gutanja hrane, nerazgovijetnog govora. Zasad je neizlječiva. Liječnici ne znaju koliko mu je još ostalo, ali znaju da neće živjeti još dugo. I zato je on napravio sve što je u njegovoj moći da se pripremi na rastanak od svoje obitelji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Snima se kako bi bio uz nju kad će joj biti potrebno

A najteže od svega pada mu rastanak od svoje tri i pol godišnje kćeri Georgiane, koju neće gledati kako odrasta. Ipak, to ga neće spriječiti da je savjetuje u životu: snimio joj je kratka videa u kojima je vodi kroz izazove koji će joj se naći na putu odrastanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Kazao sam joj da se ne zadovolji prvim muškarcem koji naiđe samo zato jer je šarmer, jer on vjerojatno neće biti osoba za koju će se udati. Također, rekao sam joj da se ne smiri prerano. Njezina majka i ja vidjeli smo puno svijeta prije nego što smo se vjenčali i mislim da je vrlo važno da proživiš život prije nego se odlučiš za jednu osobu. Pametniji si. Rekao sam joj da joj srce mora biti slomljeno nekoliko puta. Ali kad naiđe prava osoba, znat će da je to prava osoba. Rekao sam da me nije briga što on radi u životu, samo mi je bitno da ona bude sigurna da je prava osoba za nju. Financijski će biti osigurana jer sam se ja za to pobrinuo. Pa sam joj poručio da bude sigurna u to da je on voli zbog nje, a ne zbog novca”, ispričao je za Daily Mail.

“Najveći strah koji sam imao kad sam čuo dijagnozu bio je: Hoće li me se George sjećati? Hoće li znati tko sam bio? S ovom bolesti može mi se dogoditi da ne mogu pričati. Ako i ostanem duže na životu, može mi se dogoditi da sam zarobljen u tijelu bez mogućnosti za komuniciranjem. Palo mi je na pamet da nemam snimki svojeg oca, koji je preminuo prije 10 godina i da mi je teško prisjetiti se kako je zvučao. Čak i uz fotografije uspomene blijede. Pa sam htio da George ima nešto što će moći pogledati kad će me trebati, kad će joj biti najteže i kad će joj biti potrebno da me čuje. Jer neću biti uz nju”, kazao je kroz suze.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osim neizbježnog “razgovora o dečkima”, Ian je svojoj kćeri ostavio i nekoliko savjeta o novcu, obrazovanju, prvom zaposlenju, ali i puno emotivnih smjernica: “Mama te nikad neće osuđivati, kakav god problem imala, razgovaraj s njom, poručio sam joj. Moj je otac uvijek bio nedostupan po tom pitanju i želim da ona zna da se ne smije bojati razgovarati s mamom o bilo čemu”.

“Samo želim da zna koliko je bila voljena”

“Najteži video koji sam dosad snimio bio je onaj o njezinom dolasku. Koliko smo je željeli. Koliko je voljen. Jer ova bolest nikad nije bila dio našeg plana. Kad su nam rekli: ‘Djevojčica je’, bio sam izvan sebe od sreće. S obzirom na naše godine znali smo da će nam ona vjerojatno biti jedino dijete i bio sam presretan što je curica. One imaju posebno mjesto u srcima očeva”, ispričao je.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

A sad, dok je još na životu, pokušava svojoj djevojčici stvoriti što više uspomena pa ovaj tjedan idu uDisneyland. Nedavno joj je snimio video u kojem joj priča o međuljudskim odnosima: “Rekao sam joj da se okruži različitim tipovima prijatelja koji će joj pomoći na različite načine. I da nikad ne govori nešto što bi mogla požaliti, jer jednom kad nešto kažeš, ne možeš to povući”.

“Samo želim da ima uspomene na mene. Da zna tko sam bio i da zna koliko je voljena. Jer jest. Svakog trenutka, svakog dana”, zaključio je.

index.hr

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME